Bývalí zamestnanci Chemlonu sa začali evidovať na ÚPSVaR v Humennom

02.11.2009 Humenné

Humenné 2. novembra (TASR) - Bývalí zamestnanci Chemlonu, a. s. , začali od dnešného dňa prichádzať na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Humennom.
Na zaevidovanie prepustených pracovníkov úrad vyčlenil samostatnú miestnosť, do ktorej by mali ľudia prichádzať v priebehu piatich dní.
Personálne oddelenie závodu si na sklonku minulého týždňa počas dvoch dní, ktoré boli vyhradené na podpisovanie dohôd a vyplácanie záloh za meškajúcu septembrovú výplatu, zároveň so zamestnancami dohodlo dátum pre evidenciu na miestnom ÚPSVaR. Zástupkyňa odborov Katarína Cáriková tento krok vysvetlila kapacitnými možnosťami úradu. \"Zamestnanci budú chodiť priebežne, aby sa zabránilo príchodu veľkého počtu pracovníkov naraz. \"
Cáriková dnes pre TASR uviedla, že aj napriek zastavenej výrobe práca odborov pokračuje. Na stretnutí, ktoré by sa malo uskutočniť v utorok 3. novembra v Humennom so zástupcami vedenia Chemlonu, bude predstaviteľka odborov žiadať informácie v súvislosti s ďalším vyplácaním záloh za nevyplatené výplaty a odstupným pre bývalých zamestnancov.
Spoločnosť Chemes, a. s. , evidovala rast pohľadávok voči závodu Chemlon Humenné na úrovni viac ako štyroch až piatich mesačných dodávok energií a služieb. Preto veriteľ pristúpil k radikálnejšiemu kroku a 12. októbra v poobedňajších hodinách odstavil dodávku energií pre podnik na výrobu umelých vlákien. Výroba v závode sa ku dnešnému dňu neobnovila aj napriek viacerým stretnutiam zainteresovaných strán, čoho dôsledkom je, že v Chemlone ku 31. októbru stratilo zamestnanie viac ako 300 pracovníkov.
 

Vyberte región